מדבקות בגלילים - מדבקות סימון מזון

מדבקות לסימון מזון מגוללות על גבי ליבה גלילית להדפסה בבית העסק
ניתן להזמין מדבקות לסימון מזון עם גרפיקה או מדבקות לבנות חלקות
פתרון הדפסת מדבקות לסימון מזון בבית העסק
אפיון והתאמת הציוד לצרכי העסק
פתרון מקיף למדבקות סימון מזון

יצירת קשר

מדבקות סימון מזון

בחברת וייס-קוד ניתן לקבל שירות כולל להדפסת מדבקות סימון מזון בבית העסק באמצעות רכישת מדפסת מדבקות ומדבקות מתאימות.

ניתן לקבל את כל הנתונים הרלוונטיים למדבקה תקנית מחברות המציעות תוכנה לחישוב ערכים תזונתיים כגון NUTRAID בצורת טבלה אקסלית שאותה ניתן לממשק לתוכנה לעיצוב המדבקה ובכך לחסוך זמן ועלויות ייצור.

הדפסת המדבקות בבית העסק תחסוך לכם בזמן הייצור של המדבקות בבית דפוס על ידי זמינות ההדפסה המיידית ובנוסף תחסוך לכם בכמות המדבקות שצריך להזמין משום שמדבקה אחת גנרית תאפשר לכם להדפיס את כל המתכונים שלכם ולא יהיה צורך להזמין כמות גדולה של מדבקות לכל מתכון ומתכון וזה בתמורה יחסוך לכם בעלויות ייצור המדבקות.

יתרון משמעותי נוסף להדפסת מדבקות בבית העסק הינו גמישות וורסטיליות בהדפסה שתאפשר לכם להתאים באופן עצמאי את תאריך הייצור או התפוגה, הוראות האחסנה, משקל האריזה ומחיר המוצר.

את המדבקות ניתן להזמין בכל צורה, חומר גלם ועמידות כל עוד יש מספיק מקום לשים את כל הפריטים שחייבים לפי החוק.
ניתן להזמין את המדבקות עם גרפיקה מובנית כגון לוגו, פרטי מיקום החברה וכד' או לחלופין ניתן להזמין מדבקה לבנה חלקה ולהדפיס את כל הפרטים הנ"ל באופן עצמאי במדבקה.

קצת על מדבקות סימון מזון

מדבקות סימון מזון הינם מדבקות שכל עסק מחויב, לפי החוק, להדביק על גבי אריזת המזון אותו הוא משווק.
המטרה של החוק היא להנגיש מידע על הערך התזונתי לצרכנים על מנת להעניק להם תובנות עמוקות יותר ולסייע להם בבחירת מזונות הולמים על פי הערך התזונתי שלהם.

אז איזה מידע צריך להופיע על גבי האריזה?
הוראות סימון המוצרים מוגדרות בחוק ועל כל יצרן, יבואן ומשווק לעמוד בכל הסעיפים בו.
להלן המידע שחייב להופיע:
* פרטי היצרן, החברה המשווקת והחברה שארזה את המוצר, וכן פרטי היבואן וארץ הייצור במקרה של מוצרים מיובאים
* סימון תזונתי – תכולת הערכים התזונתיים של המוצר
* סימון תאריכים – תאריך הייצור ותאריך תפוגה
* הוראות אחסנה, הובלה ושימוש
* תכולת המוצר – משקל או נפח
* רשימת רכיבי המוצר
* שם המזון

מידע מפורט על מדבקות סימון מזון –

רשימת רכיבי המזון –
על המדבקה צריך להופיע מידע בנוגע לרכיבי המזון (חומרי מוצא ותוספות) שממנו עשוי המזון המדובר.
על הרכיבים להיות מסודרים בסדר יורד על פי תכולתם היחסית במשקל המוצר מהתכולה הגבוהה ביותר לתכולה הקטנה ביותר.
גם חומרי טעם ותוספי מזון כגון צבעי מאכל, חומרים משמרים, מייצבים וכדומה יפורטו ברשימת הרכיבים.
להלן הוראות סימון תוספי מזון לפי תקנון בריאות הציבור לפי שנת 2020.

פרטי היצרן, היבואן, החברה המשווקת והחברה האורזת –
היצרן: שם היצרן וכתובתו, מזון מיובא המשווק באריזתו המקורית יכלול את שם היבואן וכתובתו וארץ הייצור, שמות החברה המשווקת, החברה האורזת וכתובותיהן.

תכולת המוצר – משקל או נפח –
סימון המזון על גבי האריזה צריך לכלול תכולת המזון נטו שבתוך האריזה ביחידות משקל או ביחידות נפח, על פי סוג המזון:
* מזון נוזלי: תכולתו של מזון נוזלי רשומה ביחידות נפח – ליטרים או מיליליטרים
* מזון מוצק, מוצק למחצה או צמיגי: תכולתו תסומן ביחידות משקל – גרמים או מיליגרמים
* מזון מוצק השרוי בתוך נוזל: יסומן גם במשקל עם הנוזלים וגם במשקל המסונן

תכולת הערכים התזונתיים של המזון –
הסימון התזונתי חייב להופיע במקום בולט לעין על גבי האריזה בצורת טבלה מסודרת. במידה והאריזה קטנה מידי ולא ניתן להדביק מדבקה גדולה מספיק, ניתן להציג סימון תזונתי בצורת שורה על מנת לחסוך במקום על גבי המדבקה.
יש להציג את הערכים התזונתיים בקני מידה שווים וזאת על מנת שיהיה קל להשוות את הערכים התזונתיים מול מוצרים דומים.
כך למשל במזון מוצק תכולת רכיבי התזונה תתייחס ל-100 גרם מזון ובמזון נוזלי ל-100 מיליליטר.
חובה לפרט את הערך הקלורי, תכולת החלבונים, הפחמימות, השומנים והנתרן. במוצרים ששיעור השומן בהם גדול מ-2% יש לפרט גם את שיעור הכולסטרול, השומן הרווי וחומצות שומן טראנס. בהתאם למפורט בתקנות יצויינו גם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרליים בתנאי שכמותם שווה או גדולה מערך הסף שנקבע.

שם המזון –
שם המזון הינו השם המסחרי הניתן למזון על ידי היצרן ואינו בהכרח מייצג את הרכב המוצר ויכול להיות שם דמיוני.
שם המזון צריך לספק מידע על סוג המזון, צורתו, מרכיביו ואופן עיבודו (אם רלוונטי).

סימון תאריכים – 
במזון ארוז חלה חובה על היצרן לסמן על המוצר את תאריך התפוגה וגם את תאריך הייצור. יצרן פטור מחובת סימון תאריך הייצור אם סימן על המוצר את תאריך התפוגה כנדרש ובנוסף דיווח לרשויות המוסמכות על פרק הזמן שבין תאריך הייצור לבין תאריך התפוגה מסומן על אריזת המוצר.
ניתן להציג תאריך תפוגה באחת משני הדרכים הבאות:
* "לשימוש עד" – במקרים של מזון הרגיש מאוד לקלקול מיקרוביאלי ולאחר מילים אלו יופיע התאריך שעד אליו המזון נשמר כשהוא בטוח לצריכה או הפנייה למיקום על האריזה שבו יופיע התאריך. מעבר לתאריך זה מומלץ לא לצרוך את המזון.
* עדיף להשתמש לפני" – במקרים של מזון שאינו רגיש לקלקול מיקרוביאלי ולאחר מילים אלה יופיע התאריך שעד אליו המזון שומר על האיכות המצופה ממנו או הפנייה למיקום על האריזה שבו יופיע התאריך. לעתים המזון בטוח לשימוש גם לאחר שהתאריך המסומן חלף, בתנאי שהוראות האחסון קוימו והאריזה לא נפגעה. יחד עם זאת, לאחר התאריך המסומן עלול המזון לאבד מתכונותיו האופייניות באופן הדרגתי כגון פגיעה בטעם, במרקם וכדומה.
ישנם מזונות הפטורים מסימון זה.

הוראות אחסנה, הובלה ושימוש –
על מנת לשמור על איכות המזון וצריכה בטוחה שלו יש להקפיד לאחסן אותו בצורה נכונה ולהשתמש בו לפי הוראות היצרן המופיעות על האריזה. 
היצרן חייב לציין הוראות אלה במקרים הבאים:
* כאשר הדבר מתחייב ממהות המוצר, כמו למשל "להחזיק במקום יבש", "קריר", "לא להקפיא שנית לאחר הפשרה" וכדומה
* אם יש הוראות מיוחדות לטיפול במזון קודם לפתיחת האריזה או לאחר פתיחתה
* אם המזון צונן לטמפרטורה נמוכה מ-8 מעלות צלזיוס או שהמזון הוקפא


כל המידע נלקח מהאתר הממשלתי govextra ונכון לשנת 2020.