רשימת רכיבי המזון –
על המדבקה צריך להופיע מידע בנוגע לרכיבי המזון (חומרי מוצא ותוספות) שממנו עשוי המזון המדובר.
על הרכיבים להיות מסודרים בסדר יורד על פי תכולתם היחסית במשקל המוצר מהתכולה הגבוהה ביותר לתכולה הקטנה ביותר.
גם חומרי טעם ותוספי מזון כגון צבעי מאכל, חומרים משמרים, מייצבים וכדומה יפורטו ברשימת הרכיבים.
להלן הוראות סימון תוספי מזון לפי תקנון בריאות הציבור לפי שנת 2020.
פרטי היצרן, היבואן, החברה המשווקת והחברה האורזת –
היצרן: שם היצרן וכתובתו, מזון מיובא המשווק באריזתו המקורית יכלול את שם היבואן וכתובתו וארץ הייצור, שמות החברה המשווקת, החברה האורזת וכתובותיהן.
תכולת המוצר – משקל או נפח –
סימון המזון על גבי האריזה צריך לכלול תכולת המזון נטו שבתוך האריזה ביחידות משקל או ביחידות נפח, על פי סוג המזון:
* מזון נוזלי: תכולתו של מזון נוזלי רשומה ביחידות נפח – ליטרים או מיליליטרים
* מזון מוצק, מוצק למחצה או צמיגי: תכולתו תסומן ביחידות משקל – גרמים או מיליגרמים
* מזון מוצק השרוי בתוך נוזל: יסומן גם במשקל עם הנוזלים וגם במשקל המסונן
תכולת הערכים התזונתיים של המזון –
הסימון התזונתי חייב להופיע במקום בולט לעין על גבי האריזה בצורת טבלה מסודרת. במידה והאריזה קטנה מידי ולא ניתן להדביק מדבקה גדולה מספיק, ניתן להציג סימון תזונתי בצורת שורה על מנת לחסוך במקום על גבי המדבקה.
יש להציג את הערכים התזונתיים בקני מידה שווים וזאת על מנת שיהיה קל להשוות את הערכים התזונתיים מול מוצרים דומים.
כך למשל במזון מוצק תכולת רכיבי התזונה תתייחס ל-100 גרם מזון ובמזון נוזלי ל-100 מיליליטר.
חובה לפרט את הערך הקלורי, תכולת החלבונים, הפחמימות, השומנים והנתרן. במוצרים ששיעור השומן בהם גדול מ-2% יש לפרט גם את שיעור הכולסטרול, השומן הרווי וחומצות שומן טראנס. בהתאם למפורט בתקנות יצויינו גם סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרליים בתנאי שכמותם שווה או גדולה מערך הסף שנקבע.