סריקת ברקוד – מי צריך את זה?
יש בחיים דברים קטנים שאנחנו כמעט ולא שמים לב אליהם בשגרת היום יום, אבל אם היינו יודעים עד כמה הם עוזרים ומקלים לנו על החיים, היינו מתייחסים אליהם אולי קצת אחרת. אחד הדברים הללו, שקיימים בחיינו ונמצאים כמעט בכל מקום אך לא מקבלים את היחס הראוי הם הברקודים שעל גבי המוצרים. זה לא משנה אם מדובר על סופרמרקט, חנות צעצועים או כל חנות אחרת, הברקודים מסייעים לנו רבות, ומאפשרים רכישה מהירה הרבה יותר. הברקוד שהוא בעצם רצף קווים המסמל מאחוריו מידע, הוא קוד מיוחד אותו ניתן לסרוק ולפענח בקלות את המידע שמאחוריו. סריקת ברקוד נעשית באמצעות מכשיר מיוחד המכונה סורק ברקודים אשר משמש עובדים בחנויות ובמקומות רבים כחלק מן השימוש בברקודים.
למה משתמשים בכלל עם ברקודים?
וכאן ישאל השואל, איך בכלל עוזרים לנו הברקודים? התשובה נעוצה בעובדה שמאחורי האיור שנראה לנו במבט פשטני חסר פשר, עומד קוד מורכב אשר מאחסן מאחוריו את כל המידע אודות הפריט שעליו מודבקת מדבקת הברקוד. סורק ברקוד יודע לפענח בצורה נכונה את הברקוד, וכך מקבל העובד את המידע שהוא צריך על הפריט. זה יכול להיות המחיר שלו, המקום בו הוא אמור להיות ועוד מידע רב שבזכות המדבקה יכול להישאר על גבי מערכת המידע הראשית ואין צורך להדפיס אותו במיוחד על גבי כל פריט ופריט.
היכן משתמשים בסריקת ברקודים?
הברקודים משמשים במגוון עצום של מקום בתעשייה. תוכלו למצוא אותם בכל מחסן לוגיסטי שם הם משמשים עבור סדר וארגון. בכל חנות משתמשים בהם בשביל לזרז את הרכישה כך שאין צורך למוכר לזכור את מחיר הפריט. בבתי חולים בשביל לסייע בזיהוי החולה וקבלת המידע הרפואי אודותיו ועוד מקומות רבים שהמכנה המשותף שלהם הוא השימוש בברקודים, וממילא גם במכשיר שאת ברקוד סורק.
מי המציא את הברקוד?
הרעיון המקורי של הברקוד הומצא בשנת 1948 על ידי ג'וזף וודלנד וברנרד סילבר אך עדיין לא נעשה בו שימוש מסחרי בדומה למה שנעשה היום. רק בשנת 1971 ג'ורג' לורר – מהנדס אמריקאי שעבד בחברת IBM המציא את קוד המוצר האוניברסלי המוכר לנו כיום מכל פריט שאנחנו רוכשים בחנות, והשימוש בברקודים הפך להיות נחלת הכלל וזכה להצלחה רבה.
כיצד מתבצעת סריקת ברקוד?
סריקת ברקוד מתבצעת כאמור באמצעות מכשיר מיוחד המכונה סורק ברקודים אשר פועל באמצעות שליחת קרן אור אל הברקוד, ופיענוח האור שחוזר באמצעות מד אור. השינוי בעובי כל פס גורם במכשיר למתח בעוצמה שונה, מה שבהמשך מפוענח לתו כלשהו שמייצג חלק מן המידע הכולל. כיום, ניתן להשיג סוגים רבים של קוראי ברקודים כאשר חלקים מתאימים עבור סריקת ברקוד חד ממדי, וחלקם עבור סריקה של ברקוד דו ממדי. ישנם סורקים אלחוטיים ניידים, וישנם כאלה שמחוברים אל המחשב שמקבל את המידע, וכן עוד סוגים שונים של מכשירים.
כיצד משיגים סורק ברקודים עבור העסק שלי?
אם גם אתם החלטתם לעבור לעבוד באמצעות סורק ברקודים אצלכם בעסק, אתם בוודאי נמצאים בהתלבטות לגבי המכשיר אותו כדאי לקנות. בסופו של דבר, אנשים רגילים אינם מבינים יותר מדי בהבדלים בין המכשירים השונים והם זקוקים לייעוץ. ולכן, אם אתם רוצים לרכוש את המכשיר במקום שייתן לכם את הייעוץ הנדרש בשביל שתוכלו להחליט על מכשיר שיתאים בצורה הטובה ביותר עבור הצרכים שלכם, כדאי שתפנו אל חברת Wise-Code בע"מ אשר עוסקת באספקה של מכשירי סריקת ברקודים, תוך שהיא מעמידה בראש מעיינה את השירות ללקוח. ולכן, כאשר אתם באים לרכוש מכשיר אצל Wise-Code אתם יכולים להיות בטוחים שתקבלו את ההכוונה הנכונה לגבי המכשיר המתאים ביותר עבורכם.
מה עוד ניתן לרכוש אצל Wise-Code?
חברת Wise-Code בע"מ מתעסקת גם במכירה של ציוד ליצירה של ברקודים. בשביל לייצר מדבקות ברקוד ישנם 2 אפשרויות. האפשרות הראשונה היא לפנות אל בית דפוס שידפיס עבורכם את המדבקות, מה שלא ממש מתאים כאשר מדובר על מקום שצריך את הברקודים בתכיפות גבוהה. והאפשרות השנייה היא לרוכש מדפסת מדבקות ברקוד אצל Wise-Code בע"מ ופשוט להדפיס את המדבקות בעצמכם. זה גם יחסוך לכם זמן וכאב ראש של התעסקות עם בית דפוס, וגם בסופו של דבר יהיה יותר משתלמת מבחינת כלכלית.