רשימת רכיבי המזון –
על המדבקה צריך להופיע מידע בנוגע לרכיבי המזון (חומרי מוצא ותוספות) שממנו עשוי המזון המדובר.
על הרכיבים להיות מסודרים בסדר יורד על פי תכולתם היחסית במשקל המוצר מהתכולה הגבוהה ביותר לתכולה הקטנה ביותר.
גם חומרי טעם ותוספי מזון כגון צבעי מאכל, חומרים משמרים, מייצבים וכדומה יפורטו ברשימת הרכיבים.
פרטי היצרן, היבואן, החברה המשווקת והחברה האורזת –
היצרן: שם היצרן וכתובתו, מזון מיובא המשווק באריזתו המקורית יכלול את שם היבואן וכתובתו וארץ הייצור, שמות החברה המשווקת, החברה האורזת וכתובותיהן.
תכולת המוצר – משקל או נפח –
סימון המזון על גבי האריזה צריך לכלול תכולת המזון נטו שבתוך האריזה ביחידות משקל או ביחידות נפח, על פי סוג המזון:
* מזון נוזלי: תכולתו של מזון נוזלי רשומה ביחידות נפח – ליטרים או מיליליטרים
* מזון מוצק, מוצק למחצה או צמיגי: תכולתו תסומן ביחידות משקל – גרמים או מיליגרמים
* מזון מוצק השרוי בתוך נוזל: יסומן גם במשקל עם הנוזלים וגם במשקל המסונן
רשימת רכיבי המזון –
על המדבקה צריך להופיע מידע בנוגע לרכיבי המזון (חומרי מוצא ותוספות) שממנו עשוי המזון המדובר.
על הרכיבים להיות מסודרים בסדר יורד על פי תכולתם היחסית במשקל המוצר מהתכולה הגבוהה ביותר לתכולה הקטנה ביותר.
גם חומרי טעם ותוספי מזון כגון צבעי מאכל, חומרים משמרים, מייצבים וכדומה יפורטו ברשימת הרכיבים.
פרטי היצרן, היבואן, החברה המשווקת והחברה האורזת –
היצרן: שם היצרן וכתובתו, מזון מיובא המשווק באריזתו המקורית יכלול את שם היבואן וכתובתו וארץ הייצור, שמות החברה המשווקת, החברה האורזת וכתובותיהן.
תכולת המוצר – משקל או נפח –
סימון המזון על גבי האריזה צריך לכלול תכולת המזון נטו שבתוך האריזה ביחידות משקל או ביחידות נפח, על פי סוג המזון:
* מזון נוזלי: תכולתו של מזון נוזלי רשומה ביחידות נפח – ליטרים או מיליליטרים
* מזון מוצק, מוצק למחצה או צמיגי: תכולתו תסומן ביחידות משקל – גרמים או מיליגרמים
* מזון מוצק השרוי בתוך נוזל: יסומן גם במשקל עם הנוזלים וגם במשקל המסונן
סימון תאריכים –
במזון ארוז חלה חובה על היצרן לסמן על המוצר את תאריך התפוגה וגם את תאריך הייצור. יצרן פטור מחובת סימון תאריך הייצור אם סימן על המוצר את תאריך התפוגה כנדרש ובנוסף דיווח לרשויות המוסמכות על פרק הזמן שבין תאריך הייצור לבין תאריך התפוגה מסומן על אריזת המוצר.
ניתן להציג תאריך תפוגה באחת משני הדרכים הבאות:
* "לשימוש עד" – במקרים של מזון הרגיש מאוד לקלקול מיקרוביאלי ולאחר מילים אלו יופיע התאריך שעד אליו המזון נשמר כשהוא בטוח לצריכה או הפנייה למיקום על האריזה שבו יופיע התאריך. מעבר לתאריך זה מומלץ לא לצרוך את המזון.
* עדיף להשתמש לפני" – במקרים של מזון שאינו רגיש לקלקול מיקרוביאלי ולאחר מילים אלה יופיע התאריך שעד אליו המזון שומר על האיכות המצופה ממנו או הפנייה למיקום על האריזה שבו יופיע התאריך. לעתים המזון בטוח לשימוש גם לאחר שהתאריך המסומן חלף, בתנאי שהוראות האחסון קוימו והאריזה לא נפגעה. יחד עם זאת, לאחר התאריך המסומן עלול המזון לאבד מתכונותיו האופייניות באופן הדרגתי כגון פגיעה בטעם, במרקם וכדומה.
ישנם מזונות הפטורים מסימון זה.
הוראות אחסנה, הובלה ושימוש –
על מנת לשמור על איכות המזון וצריכה בטוחה שלו יש להקפיד לאחסן אותו בצורה נכונה ולהשתמש בו לפי הוראות היצרן המופיעות על האריזה.
היצרן חייב לציין הוראות אלה במקרים הבאים:
* כאשר הדבר מתחייב ממהות המוצר, כמו למשל "להחזיק במקום יבש", "קריר", "לא להקפיא שנית לאחר הפשרה" וכדומה
* אם יש הוראות מיוחדות לטיפול במזון קודם לפתיחת האריזה או לאחר פתיחתה
* אם המזון צונן לטמפרטורה נמוכה מ-8 מעלות צלזיוס או שהמזון הוקפא